Case - Falu Vapen  FÄRG AB

"Både budget och tidsplan hölls utan problem och jag rekommenderar dem gärna till andra som vill
bygga en kvalitetshall utan krångel" - 
VD Conny Alfsson​​​​​​​

VI ÄR SUPERNÖJDA MED DALAHALLARS TOTALENTREPRENAD

Falu Vapen Färg AB skulle bygga ut sin verksamhet med en lagerhall. Efter noggrann upphandling valde de Dalahallar. ”Vi är supernöjda. Vi fick en totalentreprenör som vi hade schyst dialog med, utan tjafs, och där både budget och tidsplaner hölls perfekt”, säger vd Conny Alfsson.
Sedan 1920-talet har Falu Vapen Färg AB tillverkat rödfärg i Falun. Under många år kokade de färg åt Falu Rödfärg AB, men sedan 2013 står företaget på egna ben och säljer rödfärg under eget varumärke. Skillnaden är att Falu Vapens färg tillverkas av återvunnet stål från bilindustrin i Tyskland, medan Falu Rödfärg använder rester från gruvdriften från Falu gruva.

Företaget har sedan starten 1926 funnits i Hosjö utanför Falun men på grund av företagets snabba expansion de senaste åren har de fått lov att hyra in sig i lagerlokaler i centrala Falun.

– Vi ville ha våra lagerlokaler närmare oss av logistikskäl och beslutade därför att bygga ut våra befintliga lokaler i Hofors med 250 kvadratmeter lageryta. För oss var det viktigt att hitta en pålitlig byggare som kunde utföra allt utan krångel, säger Conny Alfsson, vd för Falu Vapen Färg AB & AB Röa

Dalahallar skulle göra allt från start till mål

Falu Vapen Färg AB ville ha en totalentreprenad där leverantören skulle stå för hela projektet från start till mål, med markarbete, platta och husbygge. Efter ett noggrant anbudsförfarande där flera entreprenörer fick lägga bud valde Falu Vapen Färg AB till slut Dalahallar.

– Jag hade inte hört talas om Dalahallar innan, men vi fick ett mycket bra intryck när vi träffade gänget och priset låg rätt så vi gav dem jobbet. De kändes seriösa och rejäla, säger Conny Alfsson. Och det har han inte ångrat. Nu har de en tillbyggnad som de är mycket nöjda med, där det får plats med omkring 160 000 liter färg. Tillräckligt för företaget att växa i ytterligare några år.

​​​​​​​– Vi är faktiskt supernöjda. Det viktigaste för mig som beställare är att man har en schyst dialog utan tjafs, att man har följt tidsplanen och att det är smidigt att hitta gemensamma lösningar när det behövs. Allt detta har Dalahallar varit mycket bra på, säger Conny Alfsson.

Stor flexibilitet

Han tycker också att bygget fungerade utmärkt i samspel med den befintliga verksamheten i huvudbyggnaden, eftersom den skulle pågå parallellt.

​​​​​​​– De var mycket noga med att informera hela personalen om vad som skulle hända under byggets gång och hur säkerheten skulle hanteras. De visade sig också vara mycket flexibla under resans gång när vi kom med förslag på förändringar, säger Conny Alfsson.

Nu siktar Falu Vapen Färg AB tryggt vidare mot framtida expansion. Conny Alfsson rekommenderar gärna Dalahallar till andra som vill ha en smidig totalentreprenad av hallbygge.

– I ett sådant här projekt ska både byggare och beställare vara nöjda i slutändan och vi är verkligen nöjda. Både budget och tidsplan hölls utan problem och jag rekommenderar dem gärna till andra som vill bygga en kvalitetshall utan krångel, säger Conny Alfsson.

Fakta

Entreprenad: Total inkl. projektering
Omsättning: Ca: 3 Miljoner
Projekttyp: Tillbyggnad av Lager inkl platta på mark.
Projekttid: 5 månader inkl projektering

Kontaktuppgifter

Conny Alfsson - VD

E-mail: Conny.alfsson@rotmotaverken.se
Tel: 070 641 75 85