CASE - instalco

"Jag tycker om deras engagemang. De bryr sig verkligen om att hitta bra lösningar.   
-
Affärsansvarige Johan Larsson

Instalco: Dalahallars sinnrika lösningar sparade oss mycket pengar

Att bygga ytterligare en våning på en befintlig byggnad kan vara en riktig utmaning. Dalahallar lyckades dock utföra arbetet på kort tid – samtidigt som befintliga hyresgäster kunde jobba kvar i våningen under utan störningar. ”Vi har sparat väldigt mycket pengar tack vare Dalahallars smarta lösningar”, säger Instalcos affärsansvarige Johan Larsson.
Det börsnoterade installationsföregatet Instalco AB behövde hitta en ny fastighet till två av sina installationsföretag. De båda företagen, Dalab AB och VVS Installatör AB, fanns båda i Mockfjärd och skulle nu flytta till Borlänge.

​​​​​​​I Kvarnsveden i Borlänge fanns den fastighet de behövde. Men den var inte tillräckligt stor. Ytterligare en våning behövde byggas. Affärsområdeschefen Johan Larsson sökte efter en lämplig entreprenör som smidigt kunde åta sig hela jobbet och samtidigt leverera en robust byggnad. Valet föll på Dalahallar.
"Det är god stämning hos deras byggare och det är aldrig några problem att komma med synpunkter. Att det hela tiden var rent och snyggt runt bygget var dessutom en bonus"  - Affärsansvarige Johan Larsson..

Gott renommé gav Dalahallar jobbet

– Jag har hört mycket gott om Patrik Källander och hans företag Plåt-Lars AB, Västerdalatak AB och Falu Mekaniska AB. Jag var säker på att deras gemensamma koncept, Dalahallar, där de samlar all expertis inom hallbyggnad under ett och samma tak skulle göra ett utmärkt jobb. De har redan tidigare byggt flera hallar i Falun- Borlängeområdet och har mycket gott renommé, säger Johan Larsson.

Tillbyggnaden, som skulle göras ovanpå den befintliga byggnaden, omfattade 500 kvadratmeter och skulle innehålla kontorslokaler.

​​​​​​​– De hjälpte oss att lösa de problem som ofta förknippas med att bygga utifrån en befintlig fastighets utformning. Dalahallar har tagit ansvar från ax till limpa, säger Johan Larsson.

Sinnrika lösningar och stor lyhördhet

Det var viktigt av kostnadshänsyn att den befintliga hyresgästens kontorsverksamhet i våningen under skulle kunna fortgå parallellt med bygget.

– Dalahallar lyckades bygga skalet helt tätt innan de rev i befintlig konstruktion. Det hade inneburit stora konsekvenser för ekonomin att flytta ut den befintliga personalen men Dalahallar löste detta, tack vare deras sinnrika lösningar och en lyhördhet genom hela processen, säger Johan Larsson.

Han tycker att en stor fördel med att anlita Dalahallar är den samlade kompetensen som finns under ett och samma tak hos Dalahallar.

– Deras koncept, att ha all kompetens inom fasad, stomme och tak är fantastiskt bra. Det har gjort det mycket enkelt för mig som beställare. Att de sedan har lyckats ro i land hela det här projektet under relativt kort tid var dessutom en bonus. Vi började i september och hade en tät kåk innan året var slut, säger Johan Larsson.

Utöver alla kvalitetsfördelar och kostnadsmässiga fördelarna han har upplev så tycker han även att det är trevligt att anlita Dalahallar.

​​​​​​​– Jag tycker om deras engagemang. De bryr sig verkligen om att hitta bra lösningar. Det är god stämning hos deras byggare och det är aldrig några problem att komma med synpunkter. Att det hela tiden var rent och snyggt runt bygget var dessutom en bonus, säger Johan Larsson.

Fakta

Entreprenad: Total inkl. projektering Omsättning: 3,5 Miljoner
Projekttyp: Kontorslandskap / fasadförändring/ Entresol
Projekttid: 3 månader.

Kontaktuppgifter

Johan Larsson - Beställare

E-mail: johan.larsson@instalco.se
Tel: 070 566 91 23