CASE - Rebil AB

"Det är en stor fördel att kunna anlita en lokal entreprenör som även har en sådan helhet som Dalahallar har. De har möjlighet att göra det mesta som behöver göras för att sätta upp en färdig hall." 
-
Affärsutvecklaren Anders Skogqvist.

Rebil AB: ”Dalahallar hjälper oss att uppnå vår vision”

När Rolf Ericsson Bil AB skulle förverkliga sin drömvision var det Dalahallar som fick uppdraget. Den helhet som Dalahallar kunde leverera i kombination med smidigheten att anlita en lokal entreprenör har varit mycket användbar, anser affärsutvecklaren Anders Skogqvist.
Volvo- och Renaulthandlaren Rolf Ericson bil hade under många år varit på jakt efter lämplig mark för att bygga en anläggning med visionen att bli Sveriges bästa bilanläggning. När den perfekta tomten så småningom uppenbarade sig på regementsområdet i Falun var det viktigt att husen skulle bli av bästa tänkbara kvalitet.

​​​​​​​– Det var en dröm för oss när allt blev klart med tomtmarken. Nu har vi även fått två robusta och täta kåkar av Dalahallar. Därför kan vi nu med tillförsikt sikta mot vår vision om Sveriges bästa bilanläggning, säger Anders Skogqvist, affärsutvecklare för Rolf Ericson Bil.
"Hallarna känns mycket gedigna med stor kvalitet i alla materialval.
Vi har haft ett av husen igång nu och det har fungerat väldigt bra"
- Affärsutvecklaren Anders Skogqvist.

Hallarna känns mycket gedigna 

Med Skoglunds Bygg AB som byggherre fick Dalahallar i uppdrag att stå för bygget av de två hallarna för bilförsäljning, service, verkstad, bilvård, reservlager och administration. Hallbyggnationen omfattade skal, stålstomme, smide och tak. Byggnaderna är cirka 3 500 kvadratmeter i bottenvåning per hus, plus övervåningar

​​​​​​​– Hallarna känns mycket gedigna med stor kvalitet i alla materialval. Vi har haft ett av husen igång nu och det har fungerat väldigt bra, säger Anders Skogqvist.

Helheten en stor fördel 

Fördelarna med att anlita Dalahallar är många, menar han. Framförallt gäller helheten i byggkompetens och smidigheten man får när man anlitar någon som finns i närområdet.

– Hela processen har gått mycket smidigt. Det är en stor fördel att kunna anlita en lokal entreprenör som även har en sådan helhet som Dalahallar har. De har möjlighet att göra det mesta som behöver göras för att sätta upp en färdig hall. Dessutom med praktisk närhet till egen smidesverksdag. De äger hela processen och behöver inte koppla in flera led i arbetet, säger Anders Skogkvist.

Han upplever att kommunikationen med Dalahallar har varit mycket smidig genom hela processen och att informationen har varit tydlig.

​​​​​​​– De har varit lyhörda när vi har kommit med våra önskemål. Tiderna har hållits och det har inte varit några konstigheter vad gäller budgeten. Gänget som arbetar på Dalahallar är dessutom hjälpsamma och förstående, och trevliga att ha med att göra, säger Anders Skogkvist.

Fakta

Entreprenad: Totalentreprenad Omsättning: Ca 2 ggr 11 Miljoner Projekttyp: Bilhall inkl entresol och Verkstad inkl däcklager
Projekttid: 2,5 år  .

Kontaktuppgifter

Anders Skogqvist - Beställare
​​​​​​​
E-mail: Anders.skogqvist@rebil.se
Tel: 023 588 34 / 070 574 28 8